ua en ru

Пентагон не може додзвонитися в Міноборони України

Міністра оборони США Чака Хейгелу поки що не вдалося переговорити ні зі своїм українським колегою Павлом Лебедєвим, ні з ким-небудь з його заступників, ані з ким-небудь з представників Міноборони України.

Міністра оборони США Чака Хейгелу поки що не вдалося переговорити ні зі своїм українським колегою Павлом Лебедєвим, ні з ким-небудь з його заступників, ані з ким-небудь з представників Міноборони України. Як повідомив сьогодні прес-секретар Пентагону контр-адмірал Джон Кірбі в ході брифінгу для ЗМІ, в Києві на дзвінки краще не відповідати і просто не беруть трубку.

"Поки що поговорити з ким-небудь у Міністерстві оборони України нам не вдалося, - передає Reuters слова Кірбі. - Представники Пентагону намагаються встановити контакт з українським міністерством з початку цього тижня".

Кірбі також повідомив, що йому невідомо про будь-яких успішних контактах представників міністерств оборони США та України за останній час. Глави міністерств, Гейґела і Лебедєв, останній раз спілкувалися в грудні 2013 р. Контр-адмірал Кірбі зізнався, що така ситуація "крані нетипова".

Раніше Пентагон повторив заклик Президента США Барака Обами, який звернувся до уряду України з проханням утриматися від ескалації конфлікту і не застосовувати збройні сили для придушення протестних виступів. Кірбі зазначив, що, згідно з інформацією американських дипломатів з посольства США у Києві, зараз влада України на цей крок ще не пішли, і збройні сили використовуються тільки для охорони військових об'єктів, у тому числі - складів зі зброєю та боєприпасами. За його словами, в Пентагоні впевнені, що ситуацію на Україні потрібно вирішувати виключно політичним шляхом.