ua en ru

Парубій повідомив про виключення нардепа Сусловою з фракції "Самопоміч"

Перший віце-спікер Верховної Ради України Андрій Парубій оголосив про виключення народного депутата Ірини Суслової з фракції "Самопоміч". Про це він заявив на засіданні парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

Парубій зачитав заяву глави фракції "Самопоміч" Олега Березюка на ім'я спікера Володимира Гройсмана: "Згідно з протоколом засідання фракції від 10 лютого № 17, повідомляю про виключення складу фракції "Самопоміч" Ірини Суслової".

Раніше в "Самопомічі" заявили, що виключать Ірину Суслову з фракції за голосування за призначення Віктора Шокіна генеральним прокурором.

Нагадаємо, вчора за призначення генеральним прокурором Віктора Шокіна проголосували 3 з 5 коаліційних фракцій. Не підтримали Шокіна фракція Радикальної партії Олега Ляшка та "Самопоміч" ( за винятком одного депутата - Ірини Суслової). Натомість свої голосив віддали 3 некоаліційні фракції: "Опозиційний блок", "Воля народу" та "Економічний розвиток".

Після голосування фракція Радикальної партії заблокувала трибуну Ради, після чого спікер Володимир Гройсман оголосив перерву.

Згодом лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко, фракція якого входить до парламентської більшості, звинуватив Президента України Петра Порошенка у розвалі коаліції.