ua en ru

Підстави для розпуску Ради настануть 24 серпня, - Порошенко

Підстави для розпуску Верховної Ради України настануть 24 серпня 2014 р.

Підстави для розпуску Верховної Ради України настануть 24 серпня 2014 р. Про це заявив Президент України Петро Порошенко (на фото), заяву якого у своєму Twitter процитував прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко.

"Порошенко про розпуск ВР: рішення буде тоді, коли настануть конституційні підстави. А їх час припадає на День Незалежності", - процитував Цеголко заяву Президента.

Порошенко також повідомив, що буде проводити консультації з фракціями та керівництвом Верховної Ради щодо питання оголошення позачергових виборів до Ради.

Як повідомив сьогодні позаштатний радник глави держави Олег Медведєв, наступного тижня Президент Петро Порошенко підпише указ про розпуск Ради і проведення дострокових виборів українського парламенту.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов оголосив про розпад коаліції парламентських фракцій 24 липня 2014 р. Згідно Конституції України, Президент України має право розпустити парламент, якщо протягом 30 днів після розпаду коаліції в парламенті не буде створено нову більшість.