ua en ru

Опитування РБК-Україна: 71% респондентів підтримали проведення дострокових виборів у Раду

В цілому 71% опитаних читачів обрали варіанти відповідей на підтримку проведення дострокових виборів у Верховну Раду України.

В цілому 71% опитаних читачів обрали варіанти відповідей на підтримку проведення дострокових виборів у Верховну Раду України. Про це свідчать результати опитування на сайті РБК-Україна на тему "Чи підтримуєте Ви проведення дострокових виборів Ради і чи будете Ви на них голосувати?".

З них 48% опитаних (або 2 тис. 462 чол.) підтримують проведення дострокових виборів у Верховну Раду України і мають намір на них голосувати.

17% читачів (885 осіб) вважають, що парламентські вибори потрібні Україні, однак не збираються на них голосувати, оскільки, на їхню думку, це все одно безглуздо.

Ще 6% опитаних (330 чол.) підтримують проведення виборів у Раду, проте не впевнені, що зможуть проголосувати на них з ряду причин.

При цьому 20% (1 тис. 006 чол.) висловилися проти проведення виборів, оскільки, на їхню думку, таким чином Президент України Петро Порошенко намагається узурпувати владу.

2% читачів (79 осіб) вважають, що в дострокових виборах в український парламент немає необхідності, так як діючий склад Ради працює цілком ефективно.

8% респондентів (390 осіб) обрали інший варіант.

Всього в опитуванні РБК-Україна взяли участь 5 тис. 152 людини. Опитування проводилося з 12 по 18 серпня 2014 р.

Опитування РБК-Україна: 71% респондентів підтримали проведення дострокових виборів у Раду