ua en ru

Опозиція заявляє про затримання міліцією в Києві 40 активістів

Опозиція заявляє про затримання міліцією в Києві 40 учасників акцій протесту.

Опозиція заявляє про затримання міліцією в Києві 40 учасників акцій протесту. Про це повідомив народний депутат від партії "Батьківщина" Павло Петренко, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Близько 40 осіб знаходяться в різних райуправліннях ГУ МВС. Людей затримують з грубим порушенням Конституції та Кримінально-Процесуального Кодексу".

Петренко розповів про побиття активіста Олександра Ярмоленка.

"Вчора вночі в поїзді Київ-Запоріжжя, вимкнули світло у вагоні, увірвалися молодики, які не представилися співробітниками правоохоронних органів, побили одного з активістів Олександра Ярмоленка, викинули його з купе і зникли в невідомому напрямку. Ми вночі змогли його знайти в Дарницькому райуправлінні МВС. Без будь-яких процесуальних документів його там тримали. Так само відбувається і з іншим активістам...". - сказав політик.

Депутат від "Батьківщини" зазначив, що напади на активістів беруть молоді люди спортивної телесложения.

"Спільно з міліцією в цих акціях беруть участь молоді люди спортивної статури, які не мають віднощення у до правоохоронних органів", - додав він.

За його словами, зараз депутати пишуть заяви, щоб взяти активістів на поруки.

"Як правило затримують людей, які не мали ніякого відношення до заворушень на вул. Грушевського. Зараз адвокати домагаються доступу до своїх затриманим, ми, як депутати, подаємо необхідні заяви про взяття їх на поруки", - повідомив Петренко.

Він додав, що активістам інкримінують участь у масових заворушеннях та посягання на життя співробітника правоохоронних органів, і їм загрожує до 15 років в'язниці.