ua en ru

Опозиція узгодить єдиного кандидата для участі у першому турі президентських виборів до старту кампанії, - "Удар"

В "Ударі" впевнені, що опозиція домовиться про висунення єдиного кандидата для участі у першому турі президентських виборів до старту виборчої кампанії. Про це заявила народний депутат від фракції "Удар" Ірина Геращенко в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Важливо, що сьогодні почалася ця дискусія в опозиційному таборі. І ми переконані, що в той час, коли стартує виборча кампанія, буде домовлено про єдиного кандидата, і всі політики опозиційного табору, які сьогодні все ведуть ці перемовини, вийдуть на узгоджену кандидатуру", - заявила Геращенко.

За її словами, заяву про висунення на президентських виборах в єдиного кандидата від опозиції лідер партії "Удар" Віталій Кличко зробив, посилаючись на ґрунтовні дослідження і вимоги самих виборців.

"Це українські виборці сьогодні вимагають, щоб від опозиції йшла та людина, яка зможе перемогти Януковича. Ми усвідомлюємо, який буде задіяно проти опозиції організаційний, фінансовий та інший ресурси...Як перемогти це все, вийти на чесну перемогу? Тільки об'єднавши свої зусилля вже в першому турі, щоб, в ідеалі, перемогти в першому турі або показати між першим і другим туром дуже великий відсоток", - підкреслила Геращенко.

Нагадаємо, Кличко виступає за висунення єдиного кандидата від опозиції в першому турі майбутніх президентських виборів, але голова фракції ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що на даному етапі лідери трьох опозиційних політичних сил визначилися, що виберуть єдиного кандидата в Президенти у другому турі.