ua en ru

Опозиція продовжила блокувати трибуну і президію ВР

Представители опозиційних фракцій станом на 16:05 14 січня 2014 р. продовжили блокувати трибуну і президію Верховної Ради України (ВР), передає кореспондент РБК-Україна.

Близько 10 депутатів від опозиції заблокували президію парламенту і стільки ж нардепів стоять по обидві сторони від трибуни Ради.

Таким чином, пленарне засідання Ради все ще не почалося.

Як заявив учора під час погоджувальної ради депутатських груп і фракцій лідер партії "Удар" Віталій Кличко, опозиція буде блокувати трибуну ВР до тих пір, поки Президент України Віктор Янукович не виконає їхні вимоги, а саме: відставка уряду, відповідальність міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, створення ТСК щодо подій біля Святошинського райвідділу міліції, розпуск спецпідрозділу МВС "Беркут" та звіт в сесійній залі парламенту генерального прокурора України Віктора Пшонки про те, чому не працює закон про "амністію" учасників Євромайдану.

Разом з тим сьогодні на брифінгу у ВР Кличко заявив, що опозиція планує продовжити зустріч з головами фракцій та головою Верховної Ради Володимиром Рибаком і сподівається, що порозуміння буде знайдено.

"Ми висловили наші вимоги і впевнені в тому, що вони повинні бути почуті", - заявив Кличко.

У свою чергу, як заявив сьогодні представник Партії регіонів Володимир Макеєнко, ПР готова піти на поступки опозиції в частині створення ТСК в ім'я розблокування бюджетного процесу.