ua en ru

Опозиція буде вимагати прийняття постанови про вибори в Києві, незважаючи на рішення КСУ, - "Удар"

Опозиція буде вимагати прийняття постанови про проведення виборів у Києві навіть після рішення КСУ. Про це РБК-Україна повідомив заступник регламентного комітету ВР Валерій Карпунцов ("Удар").

"Рішення КСУ показує узурпацію судової влади. У людей забрали право вибору. Це рішення нагадує рішення про легітимності третього терміну президентства Кучми. Тому рішення КСУ є, але суд не може заборонити парламенту ухвалити рішення про проведення виборів у столиці. Це не просто право Верховної Ради, але й обов'язок в нинішніх умовах, коли київська влада нелегітимна", - заявив Карпунцов.

Він підкреслив, що опозиція буде вимагати наступного тижня прийняття в парламенті постанови про проведення виборів у Києві.

"Тільки Верховна Рада, а не КСУ, має право призначати вибори. Тому "Удар" вимагатиме ухвалення постанови про проведення виборів у Києві найближчим часом", - заявив депутат.

На уточнююче питання про те, чи буде опозиція в іншому випадку блокувати роботу парламенту, він сказав: "Три політичні сили будуть координувати дії, ми будемо будь-яким конституційним шляхом домагатися проведення виборів у столиці".

Читайте також: КСУ відклав проведення виборів в Києві до 2015 р