ua en ru

Опозиційний кандидат на посаду мера Василькова Сабов опротестує рішення тервиборчкому про відмову йому в реєстрації

Єдиний опозиційний кандидат на пост мера міста Васильків Сергій Сабов найближчим часом направить подання до ЦВК в якому буде опротестовано рішення територіальної виборчої комісії про відмову в реєстрації його кандидатом на виборах мера. Про це Сабов заявив в ефірі телеканалу ТВі.

"Ми будемо наполягати на скасуванні цього рішення, тому що це рішення порушує мої конституційні права про те, що я маю право балотуватися на посаду міського голови", - зазначив Сабов.

Він зазначив, що формальним приводом для відмови в реєстрації стало зволікання місцевих органів Мін'юсту, які не реєструють зміни в керівництві місцевого відділення партії "Удар", яка висунула опозиційного кандидата.
Крім цього місцевий осередок партії вирішила звернутися у правоохоронні органи, органи прокуратури з питання фальсифікації партійних документів.

Як пояснив Сабов, "люди, які раніше були членами партії "Удар" і яких ми виключили з лав партії за несумісну з "Ударовским" статутом роботу - їх позбавили членства в партії, - зараз, використовуючи брудну технологію, створили клон партії "Удар".

Він також підкреслив, що "є питання друку обласної організації, так як, за словами Олега Велікіна, який очолює обласну організацію, ні на одному документі, крім подання на мене (подання до ТВК про реєстрацію Сабова кандидатом на посаду мера Василькова від партії "Удар"), ця печатка не ставилося".

Сабов також підкреслив, що він - єдиний опозиційний кандидат на пост мера міста Васильків, ця домовленість трьох опозиційних сил була закріплена на обласному рівні.

"Сьогодні єдиний кандидат, якого висунула опозиція, - це людина, яка дійсно має всі шанси перемогти у Василькові. Сьогодні протестний електорат - десь близько 70%, судячи з останніх виборів", - запевнив Сабов.

Читайте також: Опозиція висунула депутата від "Удару" Сергія Сабова єдиним кандидатом на посаду мера Василькова