ua en ru

Опозиціонер Євген Ройзман виграв вибори мера в російському Єкатеринбурзі

Кандидат від "Гражданской платформы" Євген Ройзман виграв вибори мера в Єкатеринбурзі (Російська Федерація). Місцевий ЦВК підрахувала 100% бюлетенів.

За підсумками виборів засновнику фонду "Місто без наркотиків" вдалося значно випередити головного конкурента - представника "Единой России", віце-губернатора Якова Сіліна. Різниця склала майже 14 тис. голосів.

Протягом всієї ночі Ройзман лідирував, за даними міського виборчкому Єкатеринбурга. Однак ці відомості розходилися з інформацією, яку давав ЦВК, деякий час заявляючи про лідерство Сіліна.

Кандидат від "Гражданской платформы" у якийсь момент заявив про можливі фальсифікації та виклик голови виборчої комісії до обласного губернатора Євгена Куйвашева. Близько опівночі Ройзман повідомив, що готовий вивести людей на вулицю, якщо у нього відберуть перемогу.

ЦВК пізніше пояснив різницю в попередніх результатах повільною роботою ГАС "Вибори", яка не встигала переробляти протоколи територіальних виборчих комісій.

Ройзман народився 14 вересня 1962 р. З 2003 по 2007 рр. був депутатом Державної думи, в 2007 р. активіста не допустили до участі в парламентських виборах, в останній момент викресливши його прізвище з партійного списку "Справедливой России".

У 2012 р. політик увійшов до складу партії "Гражданская платформа". Всеросійську популярність отримав завдяки роботі фонду "Місто без наркотиків", засновником якого він є. Ройзман - член Союзу письменників Росії, почесний член Російської академії мистецтв.

Зазначимо, за результатами обробки 100% протоколів на виборах мера Москви переміг т.в.о. столичного градоначальника, самовисуванець Сергій Собянін. Він набирає 51,37%. В опозиціонера Олексія Навального - 27,24%.