ua en ru

Принаймні 5 люстрованих військових будуть повернуті до командування армією, - Парубій

Принаймні 5 люстрованих військових будуть повернуті до командування армією, - Парубій

У зв'язку з прийняттям змін до закону України "Про очищення влади" принаймні п'ять люстрованих військовослужбовців будуть повернуті до командування армією. Про це журналістам в кулуарах Верховної Ради України повідомив перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Йдеться про п'ять, яких я точно знаю з вищого командування, але це може бути і більша кількість", - сказав , - сказав Парубій.
Водночас він відмовився назвати прізвища люстрованих командувачів, які будуть повернуті до керівництва армією.

"Це буде визначати в Міністерство оборони, вони будуть збирати всі характеристики, і вони будуть приймати кінцеве рішення", - сказав Парубій.

За йог словами, парламент забезпечив збалансовану процедуру повернення до обов'язків тих кого потребує армія.

"Є подання міністра оборони, є рекомендація профільного комітету парламенту, куди входять представники усіх фракцій, після того подання йде до Президента, і він приймає рішення. Я вважаю, що це достатньо збалансована процедура, яка не дасть можливість просочитися в цю процедуру ні корупції, ні сумнівних кадрових рішень", - сказав Парубій.

Нагадаємо, сьогодні Рада вивела з-під дії закону про люстрацію високопосадових військовослужбовців. За відповідне рішення проголосували 241 нардеп з 226 мінімально необхідних.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак прийняв рішення про звільнення з посад 5 високопосадових осіб із числа військовослужбовців та 1 державного службовця на виконання закону "Про очищення влади", який вступив в силу 16 жовтня 2014 р.