ua en ru

Одарченко: Мене хочуть позбавити статусу нардепа, щоб не допустити "Батьківщину" до виборів у Києві

Народний депутат України від партії "Батьківщина" Юрій Одарченко впевнений, що його намагаються позбавити депутатського мандата з тим, щоб ускладнити і, можливо, не допустити участі партії "Батьківщина" у майбутніх виборах у Києві. Про це він повідомив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо мене позбавляють статусу народного депутата, цим рішенням, я впевнений, буде істотно обмежена моя діяльність як керівника міської партійної організації і, по суті, думаю, що це перший крок для того, щоб створити різні ситуації, за якими можна буде не допустити партію "Батьківщина" до виборів у місті Києві", - заявив Одарченко.

Водночас він відзначив, що ситуація з позбавленням його депутатських повноважень зайвий раз доводить, що вибори в Києві найближчим часом все ж будуть призначені.

"Зараз у Партії регіонів є варіант не допустити партію "Батьківщина" до київських виборів. Такий же сценарій розігрувався і в Київській області, і в місті Львові, коли шляхом різних напрацювань з керівниками партійних організацій "Батьківщина"не була допущена до виборів", - сказав Одарченко.

Крім того, він повідомив, що згідно з українським законодавство керівник будь-якої партійної структури має підписувати подання на ім'я членів дільничних комісій і також повинен подавати подання кандидата у депутати, а також на посаду міського голови, яку висуває партія "Батьківщина".

"Упевнений в тому, що після позбавлення мене депутатських повноважень можуть бути різні дії, які ускладнять ті чи інші дії, пов'язані з виборчим процесом. До речі, це дозволяє зробити новий Кримінально-процесуальний кодекс, за яким відповідно до рішення прокурора може бути обмежена діяльність будь-якої посадової особи на будь-який період, який побажає прокуратура. Вважаю, що це нова технологія, яка дозволяє сьогодні будь-яку людину за фальшивими документами... позбавляти повноважень народних депутатів за фальшивими документами, які представляються до суду", - додав Одарченко.

Читайте також: Окружний адмінсуд Києва 17 квітня розгляне справу про позбавлення мандата Одарченко