ua en ru

ОБСЄ повідомляє про погодження проекту з розведення сил АТО і терористів в рамках мінських угод

ОБСЄ повідомляє про погодження проекту з розведення сил АТО і терористів в рамках мінських угод
Українські і російські керівники Об'єднаного центру з контролю і координації (ОЦКК) повідомили спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ про погодження проекту графіка поступового розведення сил АТО і бойовиків уздовж контактної лінії, обумовленої в мінських угодах.

Українські і російські керівники Об'єднаного центру з контролю і координації (ОЦКК) повідомили спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ про погодження проекту графіка поступового розведення сил АТО і бойовиків уздовж контактної лінії, обумовленої в мінських угодах. Про це йдеться у звіті місії ОБСЄ за 13 листопада, опублікованому 14 листопада.

"СММ зустрілася з українськими і російськими керівниками ОЦКК, які сказали, що двоє з них погодили проект графіка поступового виведення військ. Проект документа, який вони підписали наприкінці зустрічі, передбачає три етапи: припинення вогню (два дні); висновок важких озброєнь (п'ять днів); і роз'єднання сил до лінії контакту, обумовленої в мінському меморандумі (21 день). Раніше в той же день вони почали обговорювати план з членами "Донецької Народної Республіки (ДНР)". СММ закликав керівників ОЦКК спільно повідомляти про свої заходи, плани та досягнення широкій публіці", - йдеться у звіті.

Нагадаємо, місія ОБСЄ планує збільшити кількість спостерігачів на Донбасі.