ua en ru

ОБСЄ відмовляється від використання німецьких безпілотників на Донбасі

Місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) в Україні поки відмовляється від використання німецьких безпілотників на Донбасі.

Місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) в Україні поки відмовляється від використання німецьких безпілотників на Донбасі. Про це повідомив представник ОБСЄ у Відні, передає Deutsche Welle.

"Ми раді будь-якій пропозиції допомоги від країн-членів нашої організації. Проте участь військовослужбовців суперечить мандату місії на Україні", - сказав представник ОБСЄ.

Раніше генсек ОБСЄ Ламберто Заньєр заявив, що той факт, що до складу місії ОБСЄ в Україні входять тільки цивільні спостерігачі, являє собою перешкоду для використання безпілотників. В якості виходу з утруднення Заньєр запропонував або "демілітаризувати" використання дронів, або домогтися включення в місію ОБСЄ на Донбасі військових.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що німецькі безпілотні літальні апарати (БПЛА) можуть виявитися не готові для участі в моніторингової місії ОБСЄ на сході України, оскільки безпілотники типу Luna можна використовувати при температурі повітря нижче мінус 19 градусів Цельсія.

В інтерв'ю українським телеканалам, вчора, 18 жовтня, Президент України Петро Порошенко повідомив, що керівники Франції і Німеччини нададуть велику кількість безпілотників Україні найближчим часом.