ua en ru

Обама застеріг Росію від воєнного втручання в Україну

Президент США Барак Обама попередив Росію, що у разі будь-якого військового втручання в Україну виникнуть певні наслідки.

Президент США Барак Обама попередив Росію, що у разі будь-якого військового втручання в Україну виникнуть певні наслідки. Про це Обама заявив на прес-конференції в Білому домі, пряма трансляція якої велася на сайті Білого дому.

"США глибоко стурбовані діями російських військових в Україні. У будь-якої військової інтервенції в Україну буде своя ціна", - заявив Обама.

Обама закликав Росію дотримуватися своїх зобов'язань щодо збереження територіальної цілісності України.

"Ми засуджуємо насильство і підтримуємо українців у їх прагненні стабілізувати ситуацію в країні", - заявив він.

Обама зауважив, що нещодавно він говорив з Президентом Росії Володимиром Путіним, а його адміністрація знаходиться в постійному контакті з російськими колегами з українського питання. За його словами, США, "ясно дали зрозуміти", що підтримують "успіх, стабільність і єдність України".

"Ми глибоко стурбовані інформацією про дії Росії в Україні", - підкреслив Обама.

Він зазначив, що в України і Росії давні історичні зв'язки, в тому числі економічні. Втручання в територіальну цілісність України, на думку американського Президента, буде "глибоко дестабілізуючим".

"Це не відповідає інтересам України, Росії або Європи", - переконаний Обама.

"Росія повинна виконувати свої зобов'язання поважати суверенітет, кордони України та міжнародні закони", - заявив Президент США.