ua en ru

ОАС Києва заборонив ЦВК направляти представника на збори з проведення референдуму про вступ України в ЄЕС

Сьогодні Окружний адміністративний суд (ОАС ) Києва прийняв постанову, якою заборонив Центральній виборчій комісії (ЦВК ) направляти представника (представників) на збори громадян України про проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою щодо вступу (приєднання) України до союзу в рамках Євразійського економічного співтовариства (ЄЕС), запланованих на 8 вересня 2013 р. Про це повідомляє прес-служба Європейської партії України .

Також наголошується, що Європейська партія України зареєструвала в департаменті державної виконавчої служби Міністерства юстиції заяву, в якій просить прийняти до виконання постанову ОАС Києва від шостого вересня 2013 р. і відкрити виконавче провадження , щоб заборонити ЦВК направляти представника на збори громадян України про проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою щодо вступу (приєднання) України до союзу в рамках ЄЕС.

Нагадаємо , до ЦВК надійшло повідомлення від 2 вересня 2013 р. ( автори - лідер КПУ, нардеп Петро Симоненко, Георгій Буйко та Олексій Адвен) про проведення зборів громадян України з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою щодо вступу України в союз в рамках ЄЕС. Зазначені збори повинні бути проведені 8 вересня 2013 р. в 11:00 на стадіоні «Спартак» за адресою: Київ вул. Фрунзе, 105.

ЄЕС є міжнародною організацією, створеною для ефективного просування її сторонами «... процесу формування Митного союзу і Єдиного економічного простору, а також реалізації інших цілей і завдань». Отже, членство в ЄЕС розглядається державами, які його утворили, як механізм просування ідеї Митного союзу і Єдиного економічного простору.

У свою чергу , 4 вересня Микола Катеринчук звернувся до ОАС Києва з заявою, в якій просив не допустити проведення зборів громадян з проведення референдуму про вступ України в союз в рамках ЄЕС.