ua en ru

Нідерланди просять Порошенка припинити бойові дії біля місця падіння Boeing

Нідерланди звернулися до України із проханням про призупинення антитерористичної операції (АТО) в районі падіння авіалайнера "Малайзійських авіаліній".

Нідерланди звернулися до України із проханням про призупинення антитерористичної операції (АТО) в районі падіння авіалайнера "Малайзійських авіаліній". Про це повідомив спікер нідерландського уряду Жан Франсман, передає Deutsche Welle з посиланням на AFP.

За словами спікера, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте (на фото) висловив відповідне прохання в телефонній розмові із Президентом України Петром Порошенком, який відбулася у вівторок, 29 липня. Своєю чергою, Порошенко запевнив Рютте, що зробить все можливе для доступу міжнародних слідчих до місця трагедії.

Зазначимо, сьогодні судові експерти з Нідерландів та Австралії з міркувань безпеки вже втретє відклали свої відвідини місця авіакатастрофи поблизу міст Шахтарськ і Торез на Донеччині. Українські військові повідомили місії, що їхати туди й надалі небезпечно, оскільки насильство в цьому районі не вщухає.

Українська сторона заявляла, що місце авіакатастрофи контролюється проросійськими сепаратистами. Щоб гарантувати міжнародним експертам безпечну роботу, сили АТО намагаються звільнити район від бойовиків.

Як повідомлялося, Петро Порошенко в ході телефонних розмов із прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте і прем'єр-міністром Австралії Тоні Ебботтом заявив, що Україна рішуче налаштована на забезпечення прозорого міжнародного розслідування катастрофи Boeing-777.