ua en ru

Незгодні з об'єднанням "Батьківщини" і "Фронту змін" можуть не вступати в нову партію, - нардеп

Депутати, які не згодні з об'єднанням "Батьківщини" і "Фронту змін" можуть не вступати в нову партію. Таку думку РБК-Україна висловив народний депутат України від "Батьківщини" Володимир Бондаренко.

"Депутати партії "Реформи і порядок" підготували всі необхідні статутні документи (для об'єднання), ми пройшли необхідні процедури і рішення про об'єднання буде прийнято. Наскільки мені відомо, те ж саме в "Фронті змін". Що стосується "Батьківщини", то нам відомо, що там є проблеми. Як відомо, є відповідний лист депутатів "Батьківщини", які не згодні з таким об'єднанням. Наскільки він автентичний, ніхто точно не може стверджувати, але що стосується конкретно Миколи Томенка та Юрія Одарченка, я особисто не чув такої ініціативи від Сергія Пашинського. Якщо ж Томенко та Одарчено не бажають вступати в таку єдину партію, вони можуть не вступати. Це їх позиція. У суботу (15 червня) на з'їзді буде ухвалено рішення", - сказав Бондаренко.

Зазначимо, у ЗМІ з'явилася інформація, що народний депутат від "Батьківщини" Сергій Пашинський запропонував виключити з об'єднаної партії нардепів Томенко та Одарченко, які не згодні зі злиттям з "Фронтом змін".

Сам Пашинський в коментарі РБК-Україна сказав, що таке повідомлення не відповідає дійсності: "На засіданні політбюро ми обговорювали питання бачення та персоналії керівного складу. Там були різні пропозиції і звучало багато прізвищ. Щодо конкретних прізвищ, то вони вирвані з контексту". На уточнююче запитання, чи ініціював він исключение Томенко та Одераченка, Пашинський відповів: "Згідно зі статутом партії, відповідні пропозиції щодо кандидатур виносяться на обговорення з'їзду і всі рішення будуть прийматися на з'їзді. Йдуть об'єднавчі процеси і сенсацій не буде".

Як повідомлялося раніше, народні депутати та партійні функціонери "Батьківщини" написали Юлії Тимошенко лист, в якому звинувачують Арсенія Яценюка і його праву руку Миколи Мартиненка в небажанні боротися за звільнення екс-прем'єра, появі "тушок", спробі захопити партію "Батьківщина".

Читайте також: "Фронт змін" і ПРП для злиття з "Батьківщиною" саморозпустяться, - Соболєв.