ua en ru

Назарбаєв вказує на свою нейтральну позицію в конфлікті між Україною і Росією

Назарбаєв вказує на свою нейтральну позицію в конфлікті між Україною і Росією

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв вказав на свою нейтральну позицію в конфлікті між Росією та Україною. Про це він повідомив в інтерв'ю телеканалам, передає прес-служба Президента Казахстану.

"Я вважаю, що Казахстан однаково ставиться до Росії і України. У нас немає ніякого конфлікту інтересів. Я - той об'єктивний менеджер, який не підтримує жодну сторону, займає нейтральну позицію і може внести конструктивну лепту", - йдеться в повідомленні.

Президент висловив думку про те, що український народ був втягнутий у конфронтацію і братовбивчу війну, в результаті чого була зруйнована Східна Україна і велика частина промислових підприємств. Для відновлення цієї території та економіки країни, на думку Назарбаєва, необхідно чимало коштів.

"Необхідно домовитися щодо тих пунктів, за якими збігаються прагнення України, Росії та Європи: припинення війни, визволення полонених, допомога у відновленні Східної України, визначення статусу мов. Ці питання слід вивести на рівень президентів і разом з європейцями прийти до угоди", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні Порошенко і Назарбаєв обговорять у Києві питання економічного співробітництва.