ua en ru

Нацтелерадіо визнало неприпустимим показ програм за участю осіб з антиукраїнською позицією

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення визнала неприпустимим показ програм за участю осіб, які мають антиукраїнську позицію. Відповідне рішення було ухвалене сьогодні під час засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

"Визнати неприпустимими дії телерадіомовників, які в умовах ведення інформаційної війни допустили показ у телепередачах осіб, які відкрито схвалюють анексію Автономної республіки Крим, дії терористів на сході України і закликають до агресивних дій стосовно громадян України", - йдеться в рішенні.

Крім того, Нацрада рекомендувала мовникам утриматися від показу, використання, передачі в телепрограмах осіб і фільмів за їх участі, які своїми публічними виступами розпалюють ворожнечу, принижують честь і гідність українського народу, схвалюють дії терористів у східній Україні і підтримують анексію Автономної республіки Крим. "Використання російського медійного продукту - виключно за умови адаптації такого продукту до законодавства України", - йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Нацрада з ТБ і радіо попередила "Інтер" за показ виступу Кобзона в новорічну ніч.