ua en ru

Нацрада реформ підтримав президентський законопроект про судову реформу

Національна рада реформ підтримав законопроект № 1656 "Про забезпечення права на справедливий суд". Про це за підсумками засідання ради повідомив заступник голови Адміністрації Президента України Олексій Філатов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз в парламенті на розгляді знаходяться два законопроекти, які прийняті в першому читанні. Це законопроект № 1656 "Про забезпечення права на справедливий суд", який був розроблений радою з питань судової реформи при Президентові України, та внесений Президентом України на розгляд парламенту законопроект № 1497, який був внесений шістьма народними депутатами. Завдання, що стоїть перед Верховною радою узгодити принципові положення цих законопроектів, взявши кращу пропозицію внести в сесійний зал узгоджений законопроект... На засіданні ради було висунуто пропозицію, щоб законопроект №1656 був узятий за основу. Сподіваємося, що це пропозиція, яку було погоджено на засіданні Національної ради реформ за участю керівників парламентських фракцій коаліції, буде підтримано також робочою групою, яка створюється на базі парламентського комітету з питань правової політики, який повинен напрацювати законопроект для внесення його до другого читання", - сказав Філатов.

Він також додав, що було погоджено, що парламентські фракції коаліції будуть докладати всіх зусиль для того, щоб вже на початку наступного тижня цей законопроект був підготовлений і внесений на розгляд парламенту і голосування.

Нагадаємо, 13 січня 2015 р. Верховна Рада прийняла за основу президентський законопроект щодо судової реформи. За законопроект № 1656 "Про забезпечення права на справедливий суд" проголосували 288 нардепів із 226 мінімально необхідних.

Порошенко доручив АПУ прискорити проведення судової реформи.