ua en ru

Нацгвардія повідомляє про затримання в зоні проведення АТО двох російських журналістів

Національна гвардія України повідомляє про затримання в зоні проведення антитерористичної операції журналістів російського видання "Звезда" за підозрою у вчиненні спостереження та зборі інформації за організацією службу на блокпості.

Національна гвардія України повідомляє про затримання в зоні проведення антитерористичної операції журналістів російського видання "Звезда" за підозрою у вчиненні спостереження та зборі інформації за організацією службу на блокпості. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Нацгвардії.

"Вчора, військовослужбовцями Національної гвардії України, поблизу до одного з блокпостів в зоні проведення АТО, за підозрою у вчиненні спостереження та зборі інформації за організацією служби на блокпості, були затримані двоє журналістів російського видання "Звезда", які мали при собі документи, що підтверджують акредитацію при самопроголошеній "Донецькій народній республіці". Затримані особи, були передані представникам Служби безпека України для уточнення обставин та мети перебування поблизу блок посту. Наразі обставини події з'ясовуються Службою безпеки України", - йдеться у повідомленні.

У той же час, Міністерство закордонних справ Росії висловило серйозну стурбованість ще одним затриманням російських журналістів, що працюють в Україні. Про це заявив уповноважений з питань прав людини, демократії та верховенства права МЗС РФ Костянтин Долгов.

"Сам факт... абсолютно неправомірного затримання російських журналістів викликає найсерйознішу стурбованість", - зазначив Долгов.

За його словами, російське посольство в Києві вже займається цим питанням, відповідний лист і запит направлені в ОБСЄ.
Раніше великий резонанс отримала історія з затриманням в районі Краматорська журналістів телеканалу LifeNews Марата Сайченко і Олега Сидякіна. Журналісти були затримані 18 травня і звинувачені в шпигунстві. Звільнення кореспондентів відбулося при особистій участі глави Чечні Рамзана Кадирова. Після Сайченко і Сидякін отруїлися в Грозний, а потім дали прес-конференцію в Москві, на якій розповіли, що українські військові кілька діб тримали в ямі і погрожували розстрілом.