ua en ru

НАТО створить для України 4 трастових фонду, - Порошенко

НАТО створить для України 4 трастових фонди.

НАТО створить для України 4 трастових фонди. Про це заявив Президент України Петро Порошенко на саміті НАТО у Уельсі, повідомила прес-служба глави української держави.

Порошенко повідомив, що на саміті НАТО відбувся обмін думкам щодо підтримки України у безпековій сфері.

"Сьогодні в резолюції Саміту НАТО буде чітке твердження, що Україна має підтримку з боку НАТО", - заявив Президент, повідомивши, що будуть прийняті визначальні рішення щодо залучення України до спеціальної програми, де будуть створені 4 трастові фонди, які сприятимуть вирішенню питань логістики, комунікації, кіберзлочинності, соціальної реабілітації поранених.

Нагадаємо, вранці 4 вересня Президент України Петро Порошенко відбув на саміт НАТО, який проходитиме в Уельсі (Великобританія) 4-5 вересня.

Порядок денний саміту буде майже повністю присвячений ситуації в Україні.

Як очікується, на саміті буде схвалено створення сил швидкого реагування НАТО чисельністю в кілька тисяч осіб для захисту країн Східної Європи від можливої російської агресії.

Влада України в кінці серпня 2014 р. ініціювала вступ у НАТО. Причиною послужила військова агресія з боку Росії, коли з квітня 2014 р. на Донбас активно і безперешкодно в'їжджають так звані добровольці для участі у війні проти української армії, яка намагається запобігти відділення Донбасу від України.