ua en ru

Начальник харківського міськуправління міліції буде звільнений, - джерело

Начальник Харківського міського управління ГУ МВС України в Харківській області, полковник міліції Олексій Бойко буде звільнений з посади, але не з органів внутрішніх справ, передає кореспондент РБК-Україна з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

"Як правило, на це місце призначається хтось із начальників райвідділів міста - Київського, Дзержинського, менш імовірно - Ленінського", - повідомило джерело.

В даний час Дзержинський райвідділ Харківського міського управління ГУ МВС України в Харківській області очолює Павло Іванченко, Київський РВ - Леонід Коваленко, Ленінський - Дмитро Плотніков.

Раніше Олексій Бойко був включений Громадським люстраційним комітетом до списку чиновників, які повинні бути звільнені. З 19.09.2013 - 21.03.2014 рр. служив заступником начальника УМВС в Сумській області.

Серед інших харківських міліцейських начальників, які потрапили в цей список - начальник управління МВС на Південній залізниці Ігор Богданов (09.04.2013 - 21.03.2014 рр. - заступник начальника УМВС в Сумській області) та його заступники Анатолій Толмачов і Олексій Тригуб (обидва в період з 25.02.2010 по 22.02.2014 рр. займали посади сукупно не менше року).

Нагадаємо, на початку лютого міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відсторонив міліціонерів, які 29 січня побили журналіста Костянтина Рєуцького на посту ДАІ в Харкові, до закінчення перевірки даного інциденту.