ua en ru

На створення внутрішньої структури НАБ піде декілька місяців, - кандидат

Керівник Головного слідчого управління СБУ і кандидат на посаду директора Національного антикорупційного бюро Василь Вовк прогнозує, що для створення внутрішньої структури НАБ буде потрібно кілька місяців. Про це він розповів під час співбесіди на посаду голови Нацбюро, передає кореспондент РБК-Україна.

"Думаю, за рік можна підійти тільки до початку реальної роботи, яка буде давати реальний результат. Я проаналізував усі законодавство, яке пов'язане з Національним Антикорупційним бюро: потрібно внесення змін в десятки нормативно-правових актів більшості законів України. Потрібно цілу купу змін, доповнень, виправлень вносити в Закон України про Антикорупційне бюро. Це справа не одного дня, це справа місяців", - сказав Вовк.

За його словами, потрібно створити підрозділ зовнішнього спостереження, яке прописано в законі і яке створити дуже складно.
"Для того, щоб бюро працювало потрібна дах, потрібні стіни, потрібні комп'ютери, потрібно мати режимно-секретний підрозділ, для введення в дію якого потрібно кілька місяців за законом", - додав Вовк.

Також, за його словами, призначення підлеглих на посади також займе не менше півроку. "Я кажу про реальні терміни", - підкреслив кандидат.

Нагадаємо, раніше в АПУ повідомили, що Антикорупційне бюро почне розслідування справ не раніше 10 липня.