ua en ru

На саміті СНД в Мінську підписали договір про припинення діяльності ЄврАзЕС

На саміті СНД у Мінську сьогодні, 10 жовтня, підписали договір про припинення діяльності Євразійського економічного співтовариства.

На саміті СНД у Мінську сьогодні, 10 жовтня, підписали договір про припинення діяльності Євразійського економічного співтовариства, передає БЕЛТА.

Договір був підписаний за підсумками засідання Міждержавної ради ЄврАзЕС.

Як зазначив Президент Білорусі Олександр Лукашенко, ЄвраАзЕС гідно виконала свою роль, пройдено великий і складний шлях інтеграційного будівництва. "Найголовніше, що ЄвраАзЕС стало фундаментом для створення Митного союзу і Єдиного економічного простору, які, в свою чергу, заклали основи майбутнього Євразійського економічного союзу, - сказав глава білоруської держави. Він зазначив, що сьогоднішні рішення про зміну формату нашої взаємодії є адекватним відображенням сучасних тенденцій інтеграції на пострадянському просторі".

За словами Президента Росії Володимира Путіна, ЄвраАзЕС виконав важливу місію, забезпечивши поступальний розвиток євразійської інтеграції. У співтоваристві була сформована солідна договірно-правова база багатостороннього співробітництва, яка включає понад 200 договорів і угод у різних сферах.

ЄвраАзЕС припинить роботу з 1 січня 2015 р. у зв'язку з початком функціонування більш просунутого інтеграційного об'єднання - Євразійського економічного союзу.

Нагадаємо, в кінці травня 2014 р. Президенти Росії, Білорусії і Казахстану Володимир Путін, Олександр Лукашенко і Нурсултан Назарбаев подписали в Астані договір про створення Євразійського економічного союзу (ЄАЕС).