ua en ru

Молдова готова допомогти Україні з реформою МВС

Молдова готова надати допомогу Україні у запровадженні реформи Міністерства внутрішніх справ. Про це йшла мова під час зустрічі віце-міністра внутрішніх справ Молдови Сергія Дякону із заступником глави МВС України з питань європейської інтеграції Тиграном Авакяном, передає прес-служба українського відомства.

"Керівник правоохоронного відомства сусідньої держави зазначив, що МВС Молдови вже пройшло етап реформи, яку можна вважати досить успішною. Він також запевнив, що Молдова готова надавати допомогу українським колегам у реформуванні МВС - аж до направлення необхідних експертів та стажування працівників", - йдеться в повідомленні.

Така допомога, як наголошується, дасть можливість уникнути різних ризиків, які можуть з'являтися у процесі проведення реформи.

"Сторони підписали спільну заяву, в якій домовилися приділити особливу увагу співробітництву у сфері охорони громадського порядку, забезпечення безпеки дорожнього руху, розвитку наукових, інформаційних і технічних зв'язків, а також в інших напрямках, що становлять взаємний інтерес", - повідомили в прес-службі.

Нагадаємо, 12 листопада Кабінет міністрів України вніс у Верховну Раду законопроект про реформу органів внутрішніх справ. МВС планує закінчити реформу міліції до 2017 р.

Молдова готова допомогти Україні з реформою МВС

(Фото: прес-служба МВС України)