ua en ru

МЗС України передав РФ ноту у зв'язку з діями російської сторони

Міністерство закордонних справ України (МЗС) передало сьогодні російській стороні ноту з протестом у зв'язку з порушенням повітряного простору України та недотриманням Угоди про статус і умови перебування Чорноморського флоту Російської Федерації (ЧФ РФ) на території України від 28 травня 1997 р.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) передало сьогодні російській стороні ноту з протестом у зв'язку з порушенням повітряного простору України та недотриманням Угоди про статус і умови перебування Чорноморського флоту Російської Федерації (ЧФ РФ) на території України від 28 травня 1997 р. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Окремо наголошується, що Україна не зверталася до Росії з якимись пропозиціями або проханнями щодо застосування військових формувань ЧФ РФ, що тимчасово дислокованих на території України, для забезпечення громадського порядку і проведення антитерористичних або інших силових заходів.

Крім того, МЗС України підтвердив свої вимоги щодо невідкладного повернення військовослужбовців, бойової та військової техніки ЧФ РФ в місця їх дислокації.