ua en ru

МЗС України звинуватив колег з РФ у спотворенні оцінок ситуації у Слов'янську

Міністерство закордонних справ України звинуватило Міністерство закордонних справ Росії у спотворенні оцінок ситуації в Слов'янську.

Міністерство закордонних справ України звинуватило Міністерство закордонних справ Росії у спотворенні оцінок ситуації в Слов'янську. Про це повідомляє прес-служба українського зовнішньополітичного відомства.

Фотогалерея: "Слов'янськ - збройна перестрілка в ніч на Великдень"

"Викликає здивування, що Міністерство закордонних справ Російської Федерації, не маючи ніяких офіційних даних, поспішила зробити коментар, в якому містяться підтверджені звинувачення. Такі поспішні висновки означають, що вони є або голослівними, або такими, що здійснені на основі спотворених оцінок, одержаних від її власних агентів на місцях", - йдеться в повідомленні.

МЗС нагадало, що РФ взяла на себе зобов'язання згідно з Женевськими угодами та повинна здійснити увесь необхідний вплив на сепаратистів для звільнення незаконно захоплених приміщень, блокування доріг, здачі зброї та недопущення ніякого кровопролиття.

Раніше сьогодні в МЗС РФ висловили обурення у зв'язку з подіями у Слов'янську, поклавши відповідальність за збройний напад на "Правий сектор".

Своєю чергою, у "Правом секторі" заявили, що не мають жодного відношення до подій у Слов'янську.

У Раді національної безпеки і оборони України (РНБО) назвали російською пропагандою інформацію про участь "Правого сектора" в зіткненні у Слов'янську.

Нагадаємо, як повідомили у прес-службі ГУМВС України в Донецькій області, в нічному зіткненні у Слов'янську 20 квітня загинули три людини.

У Службі безпеки України (СБУ) вважають, що зовнішній напад на блокпост у Слов'янську інсценували диверсанти і представники криміналітету, яких "підтримують і озброюють офіцери ГРУ ЗС РФ".

За фактом збройного зіткнення у Слов'янську МВС України проводиться перевірка з попередньої правової кваліфікацією за ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство).