ua en ru

МЗС України направило ноту в МЗС РФ щодо порушення російського кордону українськими військовими

Міністерство закордонних справ України направило ноту до Міністерства закордонних справ Російської Федерації у відповідь на ноту МЗС РФ щодо порушення російського кордону українськими військовими.

Міністерство закордонних справ України направило ноту до Міністерства закордонних справ Російської Федерації у відповідь на ноту МЗС РФ щодо порушення російського кордону українськими військовими. Про це на брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"16 червня Міністерство закордонних справ України направило ноту у відповідь на ноту МЗС Росії від 14 червня щодо так званого порушення кордону російської бойовою машиною піхоти українських Збройних сил", - розповів Перебийніс.

За його словами, у ноті російській стороні було сказано, що 14 червня в пункті пропуску "Маринівка" українсько-російського державного кордону пройшла зустріч компетентних посадових осіб, на якій був обговорений випадок ненавмисного перетину російського кордону. В ході зустрічі було складено протокол, згідно з яким обидві сторони констатували, що даний випадок не вважається прикордонним інцидентом.

За результатами цієї зустрічі прикордонних служб українська сторона вважає інцидент вичерпаним.