ua en ru

МЗС РФ обурений діями "Правого сектора" у східних регіонах України

Міністерство закордонних справ Росії висловило обурення діями "Правого сектора" в східних областях України. 

Міністерство закордонних справ Росії висловило обурення діями "Правого сектора" в східних областях України. Про це йдеться в заяві російського зовнішньополітичного відомства.

"У Росії обурені тим свавіллям, яке зараз панує в східних областях України в результаті дій бойовиків так званого "Правого сектора" при повному потуранні нових влади, як вони себе називають. Справа дійшла до того, що 8 березня в м. Харків добре екіпіровані люди в масках з вогнепальною зброєю відкрили стрілянину по мирних демонстрантах. В результаті є поранені", - йдеться в повідомленні МЗС.

Як зазначає відомство, дніпропетровська міліція затримала сімох російських журналістів, "мотивуючи це тим, що їх цікавили тільки "окремі провокаційні сюжети". Одним словом, "свобода ЗМІ" в лапках в дії", - додали в МЗС.

"Українська влада в порушення всіх наявних двосторонніх угод не пропускає на територію України громадян Російської Федерації, фактично поставивши заслін прикордонного співробітництва. Дивує сором'язливе мовчання наших західних партнерів, правозахисних організацій, зарубіжних ЗМІ. Виникає питання - де ж горезвісна об'єктивність і прихильність до демократії?" - відзначили в російському зовнішньополітичному відомстві.

Нагадаємо, 5 березня Слідчий комітет Росії (СКР) заочно пред'явив звинувачення лідеру "Правого сектору" за ч.2 ст.205, ч.2 ст.280 Кримінального кодексу РФ (публічні заклики до здійснення терористичної і екстремістської діяльності, вчинені з використанням ЗМІ). Дмитро Ярош оголошений в міжнародний розшук, слідство має намір клопотати про його заочний арешт.