ua en ru

МЕРТ планує затвердити новий порядок моніторингу держзакупівель

МЕРТ планує затвердити новий порядок моніторингу держзакупівель
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України підготувало проект наказу, яким планує затвердити новий Порядок здійснення моніторингу державних закупівель.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України підготувало проект наказу, яким планує затвердити новий Порядок здійснення моніторингу державних закупівель. Про це повідомила прес-служба Мінекономрозвитку.

Проектом наказу пропонується встановити види аналітичного моніторингу, критерії, які можуть використовуватися для аналізу інформації під час його виконання. Здійснюватиметься аналітичний моніторинг за планом, затвердженим Мінекономрозвитку.

Як зазначається, через те, що зараз проводиться активна робота з приведення національного законодавства у сфері державних закупівель до найкращих міжнародних практик, і зважаючи на підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС, виникла необхідність удосконалити здійснення моніторингу закупівель Уповноваженим органом.

"Ссьогодні вже постала необхідність здійснювати загальний моніторинг окремих предметів закупівель, галузей, замовників та учасників процедур закупівель. Проект наказу "Про здійснення моніторингу державних закупівель" передбачає здійснення аналітичного моніторингу, за результатами якого готуватиметься звіт, і моніторингу окремої процедури закупівлі за окремими підставами", - наголосила заступник директора департаменту МЕРТ Лілія Дудник.

Упровадження цього регуляторного акта дасть можливість удосконалити нормативно-правову базу у сфері державних закупівель з урахуванням кращих міжнародних практик.

Нагадаємо, раніше МЕРТ повідомив, що обсяги державних закупівель в 2014 р. зменшилися приблизно на 40% і становлять близько 105 млрд грн.