ua en ru

Меркель, Олланд, Порошенко і Путін домовилися про зустрічі контактної групи в Мінську 24 і 26 грудня

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, Президент Франції Франсуа Олланд, Президент України Петро Порошенко і Президент Росії Володимир Путін домовилися про проведення зустрічей тристоронньої контактної групи в Мінську 24 і 26 грудня. Про це глави держав домовилися під час телефонної розмови в "Нормандському форматі", передає прес-служба Порошенка

"Керівники держав домовилися про наступні Тристоронньої зустрічі контактної групи в Мінську в середу й п'ятницю цього тижня", - йдеться в повідомленні.

Співрозмовники також погодилися з необхідністю виконувати всі пункти попередніх мінських домовленостей, серед яких питання припинення вогню, виходу на лінію розмежування, яка закріплена в меморандумі від 19 вересня, відведення військ та важкого озброєння, а також якнайшвидшого звільнення всіх заручників.

Порошенко також підкреслив необхідність звільнення затриманої в РФ Надії Савченко.

Порошенко, Меркель, Олланд і Путін домовилися продовжити телефонні консультації через кілька днів.

Остання зустріч тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі пройшла 19 вересня у Мінську за підсумками зустрічі було підписано меморандум.

Минулого тижня тристороння контактна група (Україна, Росія, ОБСЄ) не змогла узгодити з представниками ДНР і ЛНР зустріч у Мінську на 21 грудня.