ua en ru

Медведчук заявив про початок реалізації мирного плану врегулювання ситуації на сході

Мирний план врегулювання ситуації на сході України почав реалізовуватися. Про це заявив лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"У вкрай напруженій ситуації, яку донезмоги ускладнюють непродумані, відверто безграмотні заяви радикально налаштованих політиків, нам все ж вдалося налагодити багатосторонні переговори. Участь у переговорному процесі представників київської влади, ДНР і ЛНР, контактної групи ОБСЄ і посла Російської Федерації в Україні вселяє надію на те, що конфлікт буде успішно і мирно вирішено вже найближчим часом", - заявив він.

Серед перших результатів переговорів Медведчук назвав досягнення згоди з приводу повторного припинення вогню, залучення місії ОБСЄ та Росії для моніторингу ситуації, а також проведення консультацій з питань перемир'я.

"В умовах, коли Україна опинилася на межі громадянської війни, важливість переговорного процесу важко переоцінити: припинення вогню з обох сторін дасть можливість звільнити заручників і надати допомогу пораненим, розробити подальшу стратегію деескалації конфлікту", - підкреслив політик.

Також він зазначив, що мета переговорів - не тільки відновити мир, але і зберегти територіальну цілісність і єдність України.

"Недалекоглядні, провокаційні заяви лише підливають масла у вогонь і загострюють конфлікт. Сьогодні настав час забути про політичні амбіції і партійні суперечки, адже мова йде про майбутнє України", - додав лідер "Українського вибору".