ua en ru

Махніцький звернеться до ВР щодо позбавлення недоторканості ще п'яти нардепів, - Тягнибок

В.о генерального прокурора України Олег Махніцький звернеться до Верховної Ради України щодо позбавлення недоторканості ще п'яти народних депутатів.

В.о генерального прокурора України Олег Махніцький звернеться до Верховної Ради України щодо позбавлення недоторканості ще п'яти народних депутатів. Про це сьогодні на брифінгу у Верховній Раді України повідомив лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок, передає кореспондент РБК-Україна.

"Готується подання на ряд інших народних депутатів, які сьогодні підтримують сепаратизм, ведуть антиукраїнську діяльність і відповідним чином вони повинні бути позбавлені депутатської недоторканості і притягнуті до кримінальної відповідальності. Це близько п'яти народних депутатів України", - сказав Тягнибок.

Раніше в.о. заступника голови Адміністрації Президента, народний депутат Андрій Сенченко повідомив, що сьогодні до Ради поступило подання від Махніцького щодо позбавлення недоторканності народного депутата з фракції Партії регіонів Олега Царьова, але це подання не розглядали, тому що закон ще не вступив в законну силу.

Нагадаємо, сьогодні на закритому засіданні Ради народні депутати підтримали законопроект, який надає право в.о. генерального прокурора України ініціювати позбавлення народних депутатів недоторканності. Раніше це право мав тільки генпрокурор без приставки в.о. За відповідне рішення проголосували 227 депутатів.