ua en ru

Луганська облрада не визнає легітимність центральних органів влади

Луганська обласна рада не визнає легітимність центральних органів влади.

Луганська обласна рада не визнає легітимність центральних органів влади. Про це йдеться в рішенні облради "Про звернення депутатів Луганської обласної ради" від 2 березня 2014 р. № 23/1.

"Беручи до уваги ситуацію, суспільно-політичну ситуацію в Україні, враховуючи те, що повернення до редакції Конституції України у 2004 р. було здійснено Верховною Радою України з порушенням законодавства, згідно з законом України "Про місцеве самоврядування в Україні", обласна рада вирішила вважати нелегітимними центральні органи виконавчої влади, утворені Верховною Радою України з порушенням законодавства, і вимагати від Верховної Ради України відновити законність", - йдеться в рішенні.

Крім того, депутати Луганської обласної ради підтримали референдум, а саме - ініціативу учасників зборів про збір підписів для проведення всеукраїнського референдуму з питання федеративного устрою України.

Вони зажадали від Верховної Ради "у найкоротші терміни надати російській мові статус другої державної в Україні, негайно вжити заходів щодо роззброєння всіх незаконних збройних формувань..., припинити політично вмотивоване кримінальне переслідування службовців внутрішніх військ, співробітників міліції та підрозділу "Беркут", пов'язані з виконанням ними службових обов'язків під час масових заворушень".

Також депутати висловили повну довіру діючому керівництву Луганської області в особі голови облради Валерія Голенка та голови облдержадміністрації Володимира Пристюка. І зажадали, щоб всі кадрові призначення представників центральних органів виконавчої влади узгоджувалися виключно на сесії обласної ради.

"Вимагаємо заборони політичних партій та громадських організацій профашистського і неонацистського спрямування, що порушують законодавство України, в першу чергу, як зазначено в резолюції народного зібрання, УНА-УНСО, ВО "Свобода", СНУ, "Правий сектор", "Тризуб", "Патріот України", "Білий молот" та інших. Вимагаємо від Служби безпеки України притягнення до кримінальної відповідальності винних у розпалюванні національної ворожнечі", - йдеться у зверненні..

У разі невиконання вимог, подальшої ескалації громадянського протистояння і виникнення прямої загрози життю та здоров'ю населенню Луганської області, депутати залишили за собою право звернутися за допомогою до Російської Федерації.