ua en ru

ЛПУ ініціює збір підписів під законопроектом про підвищення мінімальної зарплати в три рази

Ліберальна партія України (ЛПУ) ініціює збір підписів під законопроектом №4842, яким передбачається підвищення мінімальної зарплати з 7 грн на годину до 25 грн. Про це сьогодні на брифінгу у Верховній Раді повідомив народний депутат, голова ЛПУ Михайло Опанащенко, оголосивши початок акції "Людина - понад усе!".

"У нас дуже складна ситуація з мінімальною зарплатою, з тим, що ми пропонуємо молоді та багатьом громадянам, які працюють у бюджетній сфері. Вони одержують зараз 7 грн погодинної оплати. Хліб і вода - ось що зараз пропонує держава на обід, сніданок та вечерю молодим фахівцям", - сказал нардеп.

За його словами, наукова спільнота при ООН, асоціація роботодавців та профспілок давно визначили, що оплата, менша за 3 дол. на годину призводить до втрати трудового потенціалу.

"Саме молоді фахівці є найвразливішою частиною населення; вони закінчують університети, йдуть у доросле життя, а ми їм забезпечуємо тільки хліб і воду. Якщо взяти мінімальну зарплату родини - чоловіка та дружини, відняти комунальні платежі та витрати на проїзд громадським транспортом, то залишається саме 4 грн - на обід, сніданок та вечерю. Я вже не кажу про те, що їм потрібно вдягатися, лікуватися, виховувати дитину. Побутова техніка та житло - вже нереальні речі для них", - наголосив лідер ЛПУ.

"Ми будемо проводити мирні акції протесту і просити депутатів рад усіх рівнів підтримати законопроект, направити звернення до ВР. Бажано, щоб усі люди долучились і сказали, в якій країні хочуть жити. Людина понад усе - це принцип, який пропонують ліберали і який повинен стати політикою держави", - сказав Опанащенко.