ua en ru

Лідери опозиції вже зустрілися з понад 30 главам МЗС країн світу, - нардеп

Лідери опозиції вже зустрілися з понад 30 міністрами закордонних справ різних країн світу і більшість з закордонних гостей відвідали Штаб національного спротиву в Будинку профспілок. Про це заявила народний депутат від "Удару" Марія Іонова на брифінгу у Штабі національного спротиву, передає прес-служба партії.

"Останні події в Україні набули резонансу в світі. Міжнародна спільнота активно моніторить, що у нас відбувається. І ми будемо просити їх представників і надалі продовжувати свою місію, щоби не було подальших провокацій з боку влади на мирному протестному Майдані", - зазначила Іонова.

Вона також відзначила, що протягом останніх днів очільники опозиції мали зустрічі з заступницею Держсекретаря США з питань Європи та Євразії Вікторією Нуланд, заступником Генерального секретаря Європейської служби зовнішньої діяльності Хельгою Шмід і багатьма керівниками Парламентської асамблеї ОБСЄ.

"Вже можна офіційно повідомити, що завтра на Майдані буде підтримувати український народ і його європейське майбутнє екс-Президент Грузії Міхеіл Саакашвілі. Також прибуде делегація з Європарламенту від Європейської Народної Партії, вони теж виступатимуть на Майдані. Вже прибула делегація з 45 представників литовської партії, яка входить в родину ЄНП", - зазначила народний депутат.

Зазначимо, 5-6 грудня в Києві проходить 20-е міністерське засідання Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), яке повинно стати кульмінаційним у головування України в цій організації.