ua en ru

Кувейт, Саудівська Аравія і ОАЕ виділили 900 млн дол на допомогу постраждалим в ході сирійського конфлікту

Влада Кувейту, Саудівської Аравії та Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) виділили в цілому 900 млн дол на допомогу постраждалим в ході сирійського конфлікту. Кожна країна надала по 300 млн дол в ході відкриття сьогодні в Кувейті благодійної конференції, організованій ООН, передає Al Arabiya.

Емір Кувейту шейх Сабах аль-Ахмад аль-Сабах також закликав Раду Безпеки ООН втрутитися в сирійський конфлікт. За словами еміра, "страхітливі дані" про жертви в ході конфлікту піднімають питання про майбутнє Сирії. Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, також присутній на конференції, приєднався до монарха, закликавши сторони конфлікту зупинити насильство "в ім'я людяності".

У цілому за підсумками конференції планується залучити 1,5 млрд дол. 1 млрд дол буде направлено сусіднім з Сирією країнам, де ховаються 700 тис. біженців, ще 500 млн дол - громадянам Сирії, що знаходяться на батьківщині.

Протистояння армії і антиурядових сил в Сирії триває вже 22 місяці. За різними оцінками, за цей час загинули не менше 60 тис. чоловік. Керівництво Євросоюзу в цьому конфлікті відкрито підтримує сили, що протистоять президентові Сирії Башару Асаду.

Читайте також: Мирний план по Сирії провалився.