ua en ru

Курченко завдав 4,5 млрд грн збитку державі, продаючи призначений для потреб населення газ, - ГПУ

Засновник холдингу "ВЕТЕК" Сергій Курченко завдав 4,5 млрд грн збитку державі, продаючи призначений для потреб населення газ.

Засновник холдингу "ВЕТЕК" Сергій Курченко завдав 4,5 млрд грн збитку державі, продаючи призначений для потреб населення газ. Про це на брифінгу заявив в.о. генерального прокурора Олег Махніцький, передає кореспондент РБК-Україна.

"ГПУ розслідується кримінальне провадження щодо Курченко - за реалізації на АЗС за дотаційним цінами скрапленого газу, призначеного для потреб населення. Збитки державі склали по цьому епізоду 4,5 млрд грн", - розповів Махніцький.

Також ГПУ веде розслідування заволодіння службовими особами "Брокбізнесбанку" за змовою з Курченко 650 млн грн, які були отримані від Нацбанку для стабілізації діяльності.

Крім того, наслідком ведеться провадження щодо незаконного заволодіння коштами в сумі 400 млн грн від продажу НАК "Нафтогаз України" нафтопродуктів в 2012 р.

В ході слідства по цих трьох виробництвам арештоване нерухоме, рухоме майно, а також грошові кошти на загальну суму 2 млрд грн.