ua en ru

Кримські татари не бажають автономії ні в якій іншій державі крім України, - Джемілєв

Лідер кримських татар, народний депутат України Мустафа Джемілєв в ході виїзного засідання Меджлісу в Генічеську Херсонської області заявив, що його народу автономія потрібна лише у складі України.

Лідер кримських татар, народний депутат України Мустафа Джемілєв в ході виїзного засідання Меджлісу в Генічеську Херсонської області заявив, що його народу автономія потрібна лише у складі України, пише видання "Крим. Реалії".

"Ми домагаємося відновлення своєї національно-територіальної автономії у складі саме української держави", - повідомив Джемілєв.
Лідер кримськотатарського народу уточнив, що на Курултаї 29 березня була допущена помилка, так як не було обумовлено в складі якого саме держави кримські татари будуть прагнути до отримання автономії.

Нагадаємо, 29 березня Курултай заявив про право кримськотатарського народу на самовизначення.

"Ми сьогодні в цій ситуації заявили про право кримськотатарського народу на самовизначення. Наше право на самовизначення, воно безперечно, спираючись на міжнародні документи ми зараз очікуємо реакції парламентів і урядів держав", - резюмував тоді глава Меджлісу Рефат Чубаров.

Нагадаємо, 21 березня Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ про прийняття Криму і р. Севастополь до складу Росії, а також про утворення Кримського федерального округу та міста федерального значення Севастополя.

Україна і світова спільнота не визнала приєднання півострова до РФ і вважає Крим тимчасово окупованою територією.