ua en ru

Кожара від імені ОБСЄ привітав Азербайджан з проведенням демократичних виборів Президента

Діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ України Леонід Кожара привітав Азербайджан з проведенням демократичних президентських виборів. Про це йдеться у заяві міністра, передає прес-служба Міністерства закордонних справ України (МЗС).

"Мною взято до уваги заяву Міжнародної місії спостерігачів ОБСЄ щодо попередніх висновків та підсумків виборів, а також коментарі спеціального координатора. Я також ознайомився зі спільною заявою делегацій спостерігачів за виборами від Ради Європи та Європейського парламенту, а також заявами інших міжнародних спостерігачів. У цих заявах міжнародні спостерігачі дійшли висновку, що з ряду аспектів проведення президентських виборів в Азербайджані продемонстровано прогрес у досягненні відповідності зобов'язанням в рамках ОБСЄ і Ради Європи, а також іншим міжнародним стандартам демократичних виборів. Водночас, були окреслені ті сфери, які потребують подальшого вдосконалення", - заявив Кожара.

У зв'язку з цим, він привітав народ і керівництво Азербайджану з цим досягненням, яке є важливим кроком вперед у демократичному розвитку їхньої країни, а також висловив упевненість, що Азербайджан продовжуватиме докладати зусиль з метою подальшого зміцнення своїх демократичних інститутів.

Нагадаємо, вчора в Азербайджані пройшли президентські вибори. При цьому, за попередніми даними, з результатом майже 85% голосів виборців переміг діючий Президент країни Ільхам Алієв.