ua en ru

Контактна група по Україні повинна приділити увагу також економічній ситуації на Донбасі, - прес-служба Меркель

Контактна група по Україні повинна присвятити своє наступне засідання обговорення питань проведення місцевих виборів, а також економічній ситуації на Донбасі.

Контактна група по Україні повинна присвятити своє наступне засідання обговорення питань проведення місцевих виборів, а також економічній ситуації на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба канцлера Німеччини Ангели Меркель за підсумками її сьогоднішньої телефонної розмови з Президентом Росії Володимиром Путіним.

"Президент Росії і канцлер Німеччини закликали до якнайшвидшого проведення засідання контактної групи ОБСЄ, присвяченого питанням виборів, а також економічній ситуації в регіоні", - йдеться в повідомленні.

Як відзначають в прес-службі, лідер Німеччини знову підкреслила необхідність повного виконання мінських домовленостей між Україною та проросійськими сепаратистами. Вона нагадала, що місцеві вибори на Донбасі повинні проводитись у відповідності з законодавством України.

Також повідомляється, що в ході розмови Меркель попросила Путіна посприяти пошуку швидкого вирішення газового питання в умовах наближення зими.

Нагадаємо, раніше в прес-службі Кремля повідомили, що Путін і Меркель в ході телефонної розмови 24 жовтня відзначили доцільність проведення найближчим час чергової зустрічі контактної групи по Україні.