ua en ru

Компанія, що отримала дозвіл закуповувати електроенергію в РФ, раніше не вела діяльності, - ЗМІ

Компанія, що отримала дозвіл закуповувати електроенергію в Російську Федерацію, раніше не вела діяльності.

Компанія, що отримала дозвіл закуповувати електроенергію в Російську Федерацію, раніше не вела діяльності. Про це повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на власні джерела.

Як зазначається, ПАТ "Холдингова компанія "Энергомережа", яка отримала дозвіл закуповувати електроенергію в РФ, за фактом раніше не вела діяльності.

Більш того, за даними видання, керівник компанії Дмитро Крючков мав неодноразові проблеми з правосуддям в частині рейдерства та імпортом не займався.

"У зв'язку з цим є ряд питань і до Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. Вони так само оперативно встигли видати ліцензії на постачання електроенергії за нерегульованим тарифом не тільки ПРАТ "Холдингова компанія "Энергомережа", але і свіжоспеченої ТОВ "Энергомережа-Експорт-Трейд". Воно вже 20 листопада отримало від регуляторів ліцензію на постачання до 840 млн кВт-ч у рік", - додає джерело.

За даними видання, відповідний дозвіл про закупівлі електроенергії, підписали 14-го листопада, а імпорт був дозволений вже 15-го числа.

Нагадаємо, сьогодні Кабінет міністрів України сьогодні на засіданні ухвалив рішення звільнити заступника міністра енергетики та вугільної промисловості Вадима Улиду через те, що він підписав 14 листопада 2014 р. дозвіл холдингової компанії "Энергомережа" імпортувати електроенергію з Росії.

Раніше в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України заявили, що поставки вугілля в Україну з Росії припинені.

При цьому сьогодні президент монополії Російські залізниці Володимир Якунін заявив, що Росія продовжує поставляти в Україну вугілля, незважаючи на наявність деяких інфраструктурних обмежень на даному напрямку.