ua en ru

Євромайдан: Демонстранти мітингують на Майдані Незалежності, загальна кількість 500 тис

Євромайдан: Колона демонстрантів чисельністю 500 тис. заповнила Хрещатик і прорвалася на Майдан Незалежності. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

Євромайдан: Колона демонстрантів чисельністю 500 тис. заповнила Хрещатик і прорвалася на Майдан Незалежності. Про це передає кореспондент РБК-Україна (фото, відео).

На Майдані Незалежності немає жодного працівника міліції, всі покинули бігом Майдан. Колона мітингувальників зайняла Майдан Незалежності, а потім продовжила рух і зараз вийшла на Європейську площу. Комунальна техніка покинула Євромайдан, залишилося 3 одиниці.

Частина мітингувальників Євромайдану приєднується до колони на Хрещатику з вул. Богдана Хмельницького.

Рух на бул. Шевченка в Києві повністю перекрито активістами.

Зазначимо, коли колона проходила по вул. Володимирській, біля СБУ мітингувальники скандували "Зека геть!" і "Ганьба!". Очікується найближчим часом, всі демонстранти висуватимуться на Майдан Незалежності по Хрещатику.

Євромайдан: Демонстранти мітингують на Майдані Незалежності, загальна кількість 500 тис

фото: Facebook

Євромайдан: Демонстранти мітингують на Майдані Незалежності, загальна кількість 500 тис

фото: Радіо Свобода

Зазначимо, колона демонстрантів у Києві висунулася по бул. Шевченка на Майдан Незалежності. У колоні йдуть опозиційні лідери Арсеній Яценюк, Віталій Кличко, Олег Тягнибок. В колоні не менше 20 тис. чоловік.

Зазначимо, що біля пам'ятника Леніну невідомі кидали каміння у міліціонерів. Учасники колони помітили, що це провокація і відтіснили їх. Міліціонери на це не відреагували.

Євромайдан: Демонстранти мітингують на Майдані Незалежності, загальна кількість 500 тис


Video streaming by Ustream

Відзначимо, в Києві, в ніч на 30 листопада 2013 р., "Беркут" розігнав Євромайдан. Штурм почався близько 4 годин ранку. Також, за даними прес-служби МВС, після того, як студенти оголосили про завершення акції, в міліцію звернулися працівники управління благоустрою з проханням допомогти завести техніку на Майдан Незалежності для продовження проведення робіт по підготовці до Нового року, але коли техніка почала заїжджати, мітингувальники чинили опір. Незважаючи на попередження, що сприяли проїзду техніки співробітників міліції, мітингувальники почали кидати склянками, сміттям, палаючими колодами і т. д. Тому з використанням спецзасобів люди були відтіснені з Майдану.

Зазначимо також, що за підсумками саміту Східного партнерства у Вільнюсі, між Україною та ЄС підписано жодного документа не було, навіть очікуваного деякими політичними експертами рамкової угоди про наміри.