ua en ru

Коаліція зобов'язалася очистити судову систему від "нечесних суддів" до III кварталу 2015 р

Коаліція зобов'язалася очистити судову систему від "нечесних суддів" до III кварталу 2015 р
Коаліція зобов'язалася очистити судову систему від "нечесних суддів" до III кварталу 2015 р.

Коаліція зобов'язалася очистити судову систему від "нечесних суддів" до III кварталу 2015 р. Про це йдеться в тексті коаліційної угоди, парафованої сьогодні.

"Запровадимо ефективні механізми перевірки доброчесності суддів та моніторингу способу їх життя. Внаслідок невідкладних змін суддівський корпус буде очищено від нечесних і некваліфікованих суддів", - йдеться в тексті коаліційної угоди.

Згідно з документом, судова реформа буде проведена через вдосконалення конституційних положень та невідкладні зміни до законодавства з метою зменшення політичного впливу, забезпечення незалежності суддів та належної якості їх професійної діяльності.

Як наслідок запровадження судової реформи у коаліції очікують досягти відновлення довіри до судової влади, подолання корупції, вдосконалення процесуального законодавства та практики, зокрема, шляхом підвищення доступності і прозорості правосуддя, забезпечення виконання судових рішень, підняття загальної якості надання правової допомоги, забезпечення імплементації норм нового закону України "Про прокуратуру" у практичній діяльності, а також через вдосконалення конституційних положень.

Нагадаємо, сьогодні вночі партії Порошенка, Яценюка, Садового, Ляшко і Тимошенко парафували текст коаліційної угоди. Він був оприлюднений на офіційному сайті "Самопомичи".