ua en ru

Коаліція має намір подати міжнародні позови проти РФ щодо захисту власності в Криму, ДНР і ЛНР

Коаліція має намір подати міжнародні позови проти Росії щодо захисту власності на території тимчасово окупованого Криму, а також територіях "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки".

Коаліція має намір подати міжнародні позови проти Росії щодо захисту власності на території тимчасово окупованого Криму, а також територіях "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки". Про це йдеться в тексті угоди, яку було підписано вчора партіями "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", Радикальна партія, об'єднання "Самопоміч" та ВО "Батьківщина".

Передбачається подати дані позови, як в інтересах держави, так і в інтересах підприємств державної та іншої форм власності громадян України, які постраждали від окупації Криму і військових дій на Донбасі.

На прикордонних з зоною антитерористичної операції і Кримом територіях планується сформувати додаткову інфраструктуру органів влади для забезпечення реалізації прав українських громадян.

Крім того, коаліція має намір реалізувати державну політику, спрямовану на фактичне повернення Криму, Севастополя і підконтрольних бойовикам територій Донбасу. До тих пір передбачається всебічно протидіяти діяльності влади Криму і лідерів ДНР і ЛНР.

Також планується формування та реалізація державної інформаційної політики, спрямованої на підтримку громадян, які проживають у Криму, ДНР і ЛНР.

Нагадаємо, коаліція також зобов'язалася захищати інтереси громадян України на всіх окупованих територіях.