ua en ru

Клименко прогнозує погіршення економічних показників України

Клименко прогнозує погіршення економічних показників України

Україна-2014 - це війна в моєму рідному Донбасі, це втрата Криму, це революційні трибунали і вулична люстрація замість справедливої системи правосуддя, це також турбулентність економіки, девальвація гривні, втрата робочих місць і десятки тисяч загиблих. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав екс-міністр доходів та зборів України Олександр Клименко.

Розмірковуючи про майбутнє України екс-міністр зазначив, що бажання і реальність надто різняться. "Чого хочеться чекати? Світу, відновлення Донбасу, розвитку економіки. Чого слід очікувати? На жаль, погіршення економічних показників і досягнення "дна", - написав Клименко.

Політик повідомив, що пропоновані зараз діючим урядом податкові реформи - це утопія. "Замість реальної роботи по наповненню бюджету суспільство отримує далекі від реальності обіцянки світлого майбутнього", - упевнений він.

Клименко зазначив, що інвестори йдуть з країни, де сума заборгованості держави перед бізнесом з ПДВ та переплат податків зросла з січня на 7 млрд грн, і вже досягає 64,5 млрд грн. В кінці свого поста екс-міністр доходів та зборів України Олександр Клименко висловив сподівання, що "новий уряд піде від популізму і нарешті займеться своїми прямими обов'язками".