ua en ru

Київ ставить під загрозу зриву переговорний процес, оголошуючи РФ країною-агресором, - "Український вибір"

Офіційний Київ, так і не зробивши реальних спроб налагодити діалог з населенням Донбасу, сьогодні наполегливо намагається нав'язати всьому світу свою агресивну позицію по відношенню до власних громадян. Про це йдеться у зверненні виконавчого комітету громадського руху "Український вибір".

"На словах Київ ратує за мир, однак на ділі оголошує РФ країною-агресором і вимагає від європейських інституцій визнати ДНР і ЛНР терористичними організаціями, чим ставить під загрозу зриву переговорний процес", - заявляють в "Українському виборі".

У громадському русі нагадали, що Парламентська асамблея Ради Європи та комітет з моніторингу ПАРЄ слідом за Європарламентом та Державним департаментом США відмовилися підтримати ідею української влади визнати ДНР і ЛНР терористичними організаціями.

"Відхиливши вимога Києва, в ПАРЄ дали чіткий сигнал українській владі: її намір визнати терористами всіх жителів Донбасу не буде підтримано світовою громадськістю", - підкреслили у виконкомі "Українського вибору".

В русі сподіваються, що таке рішення ПАРЄ змусить Київ відмовитися від агресивної риторики і силових варіантів врегулювання конфлікту і активізує мирні переговори "мінськом форматі".