ua en ru

Київ забезпечить спецстатус для російської мови та мов нацменшин, - Яценюк

Влада забезпечить спеціальний статус для російської мови та мов національних меншин.

Влада забезпечить спеціальний статус для російської мови та мов національних меншин. Про це під час круглого столу національної єдності в Харкові заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"У рамках конституційних змін ми вважаємо, що здатні забезпечити спецстатус для російської мови і мов нацменшин і дати можливість розвиватися в рамках єдиної державної політики", - зазначив Яценюк.

Київ забезпечить спецстатус для російської мови та мов нацменшин, - Яценюк

(Фото: скріншот з телеканалу "Перший національний")

Як повідомлялося, на початку травня Яценюк заявив, що російська мова на сході України матиме фактично ті ж права, що й державна українська. Так, прем'єр зазначив, що закон "Ківалова-Колесніченка", прийнятий депутатами від Партії регіонів і Комуністичної партії, залишається в силі.

"У тих областях, де більшість людей говорить російською, - вона (російська мова, - ред.) має юридичний статус регіональної. Фактично її права і можливості там такі ж, як і у державної української", - йшлося в заяві Яценюка.

Нагадаємо, в Харкові проходить другий раунд круглого столу з урегулювання ситуації в Україні. Перший раунд круглого столу національної єдності відбувся 14 травня у Верховній Раді.